Hoztam Nektek egy finom torta receptet, amely cukormentes, így cukorbetegek is fogyaszthatják.
Forrás: egeszsegdietetika.hu
Összetevők:
A tésztához:
– 200 g finomliszt
– 40 g negyedannyi édesítő
– 1 tk. szódabikarbóna
– 1 csipet só
– 0,5 cs. sütőpor
– 2 db tojás
– 150 ml napraforgó olaj
– 150 ml író
A krémhez
– 100 g vaj
– 60 g negyedannyi édesítőszer
– 300 g mascarpone
Elkészítés:
A lisztet, kakaóport, sütőport, édesítőt, sót, szódabikarbónát összekeverjük.
A tojást, olajat, írót mixerrel felverjük; majd összekeverjük a száraz keverékkel.
20 centis tortaformába öntjük, 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük / ~ 30 perc /.
Elkészítjük a krémet, habosra keverve .
Miután a piskóta elkészült, kihűtjük, kettévágjuk és a krémmel megtöltjük; a tetejét, oldalát is bekenjük.
A torta oldalára tehetünk a szétmorzsolt piskótából, díszíthetjük tetszés szerint / gránátalma magot tettem a tetejére /.
Hűtőben legalább 1 óráig dermesztjük.
Kb. 10 szelet
1 adag energiatartalma : 288 kalória
1 adag szénhidráttartalma: 16 g
Jó étvágyat!
Dormánné Szabó Brigitta, dietetikus