hasznos bélflóra felépítéséhez, a nyári kedvenc a kovászos uborka.
Forrás: egeszsegdietetika.hu
A megmosott uborkák végeiből vágj le egy kicsit, az oldalán hosszában írdald be nem túl mélyen, 3-4 helyen.
Végy egy 5 literes befőttesüveget, állítsd bele az uborkákat, tégy bele 2-3 gerezd megpucolt, megmosott fokhagymát.
Öntsd fel enyhén sós vízzel, hogy ellepje az uborkákat és tégy rá egy kisebb csokor megmosott kaprot, amit lepjen el a felöntőlé.
Tégy a tetejére egy nagy szelet kenyeret, fedd le egy kistányérral, de figyelj, hogy maradjon egy kis rés.
Tedd a napra és néhány nap múlva kész a finom, egészséges kovászos uborka!
Hűtsd be és fogyaszd változatosan!
Jó étvágyat!
Dormánné Szabó Brigitta, dietetikus
Recept: Dormán György