hasznos bélflóra felépítéséhez, a nyári kedvenc a kovászos uborka.

🟩A megmosott uborkák végeiből vágj le egy kicsit, az oldalán hosszában írdald be nem túl mélyen, 3-4 helyen.
🟩Végy egy 5 literes befőttesüveget, állítsd bele az uborkákat, tégy bele 2-3 gerezd megpucolt, megmosott fokhagymát.
🟩Öntsd fel enyhén sós vízzel, hogy ellepje az uborkákat és tégy rá egy kisebb csokor megmosott kaprot, amit lepjen el a felöntőlé.
🟩Tégy a tetejére egy nagy szelet kenyeret, fedd le egy kistányérral, de figyelj, hogy maradjon egy kis rés.
🟩Tedd a napra és néhány nap múlva kész a finom, egészséges kovászos uborka!

🟩Hűtsd be és fogyaszd változatosan!

Jó étvágyat!👌

Dormánné Szabó Brigitta, dietetikus👩‍💻

Recept: Dormán György😉