Az antioxidánsok, olyan vegyületek , amelyek védenek a szervezetben keletkező káros anyagok toxikus hatásaival szemben.

 


Forrás: pixabay.com

Jelentőségük :👇

– szabadgyökök / káros anyagok/ elleni védelem
– az öregedés késleltetése
– szív-, érrendszeri-, rákos megbetegedések-, diabétesz elleni védelem
– gyulladásgátló-, vérnyomás csökkentő hatás
– érvédő hatás
– idegrendszer védő hatás

Az antioxidánsokban gazadag étrend fontos szerepet játszik az egészségmegőrzésben, viszont a tudományos bizonyítékok alapján nem alkalmasak súlyos betegségek gyógyítására, valamint a sportteljesítmény fokozására.

A gyümölcsök, zöldségek nagy mennyiségben tartalmaznak antioxidánsokat, fogyassz változatosan belőlük!☝️

Használd ki a nyár adományát!🍉🫐🌽🥦🥕

Bogyós gyümölcsök, sárgabarack, sárgadinnye, görögdinnye, tök, sárgarépa, brokkoli, paraj, paradicsom, kukorica, brokkoli, fejes saláta, zeller, petrezselyem, alma, szőlő, olajbogyó …az egészségedért!

Dormánné Szabó Brigitta, dietetikus💚