Az újévi menü összeállításakor az egészség figyelembevétele mellett a babona, a hagyomány szerint az új esztendő sikerét elősegítő ételek, élelmiszerek is bekerülnek az étrendünkbe.

👇
Mi kerüljön az asztalra Újévkor?

🍀A húsok közül válassz sertéshúst, készíts malacsültet, a sertés az orrával előre túr , a jövő felé tekint, kifordítja a földből a szerencsét.
🍀Ne készíts szárnyasból, illetve halból ételt, mert nem hoz szerencsét a következő évre.
🍀Újév napján fogyassz babból, borsóból, lencséből készült ételeket, hozzásegít a bőség, a termékenység, a jólét eléréséhez.
A száraz hüvelyesek mindezek mellett fontos növényi fehérje források, rostban gazdagok, jelentős vitamin és ásványi anyag tartalmúak / magnézium, kalcium, kálium, vas, szelén, cink, A-, B-vitamin komplex, folsav /.

Készíts változatos menüt sertéshúsból, száraz hüvelyesekből készült főzelékből, salátákból, levesekből!

Legyen boldog, sikerekben gazdag az új évetek!🫶

Dormánné Szabó Brigitta
dietetikus 🙋‍♀️