Ősszel egyre csökken a szezonális zöldségek választéka, de a favorit sütőtök még rendelkezésünkre áll, így a fogyasztása támogatja a szervezetünk egészségét!
Forrás: egeszsegdietetika.hu
Jelentős rostforrás, fogyasztása jótékony hatású a bélműködésre, segíti a szervezet méregtelenítését.
Fontos vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaz: béta-karotin, A,C,E-vitamin; foszfor, kalcium, magnézium.
Antioxidánsok: A,C,E-vitamin-szabad gyök fogó hatású, gyulladáscsökkentő, immunrendszer erősítő; csökkenti a daganatos betegségek és a szív-érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.
A fogyasztása a magas cukortartalma miatt nem ajánlott diabéteszes betegek számára, valamint a magas rosttartalma miatt kerüljék a fogyasztását a hasnyálmirigy-és gyulladásos bélrendszeri betegségben szenvedők.
Fogyaszd változatosan a sütőtököt / leves, köret, sütemény, latte… / formájában!
Dormánné Szabó Brigitta, dietetikus