Szombat délutáni alkotás
Tárkonyos csirkeragu leves csurgatott tésztával.
A héten tanultam.
Forrás: egeszsegdietetika.hu
Forrás: egeszsegdietetika.hu
A kockára vágott csirkecombot / én csirkemellfilét tettem bele / pirítsd meg olívaolaj-vajon, a finomra vágott vöröshagymát, kockára vágott gyökérzöldséget, fokhagymát tedd hozzá, pirítsd üvegesre, ízesítsd sóval, borssal, tárkonnyal.
Tégy hozzá száraz fehérbort / 2 kupak /, öntsd fel vízzel. A végén tégy hozzá gombát, zöldborsót, petrezselyemzöldet, friss citromlevet, sűrítsd be tetszés szerint / keményítő; tejföl+liszt / és elkészült…Én csurgatott tésztát főztem hozzá levesbetétként.
Jó étvágyat kívánok!
Dormánné Szabó Brigitta dietetikus