A Diabetes Mellitus étrendi kezelése az alapja az optimális vércukorszint és a kiegyensúlyozott anyagcsere állapot fenntartásának.
Forrás: egeszsegdietetika.hu
Az általános diétás táplálkozási elvek betartása mellett szükséges cukormentes, diabetikus élelmiszerek fogyasztása , amelyek széles választéka áll a rendelkezésünkre. A teljesség igénye nélkül az alábbiak:
– Pöttyös cukormentes kakaó
– Actimel cukormentes joghurt
– Pöttyös cukormentes TúróRudi
– diabetikus kekszek, nápolyik / Urbán, Detki, Gullon… /
– Cerbona cukormentes müzliszelet
– Pölöskei cukormentes szörp
– Sió light gyümölcslé
– Stevia, Eritrit édesítőszer
– Negyedannyi édesítőszer / Stevia+ Eritrit /
– Stop cukormentes háztartási keksz
– Dia-wellness termékek
Természetesen a termékek csomagolását mindig elkell olvasni, az élelmiszerek szénhidráttartalmát bekell számolni a napi ajánlott szénhidrát mennyiségbe.
A konzervek, befőttek, egyéb élelmiszerek esetén azt kell figyelni, hogy a termék ne tartalmazzon hozzáadott cukrot.
Vigyázz az egészségedre!
Dormánné Szabó Brigitta , dietetikus