A gyümölcsjoghurtot / lehet, natúr joghurt is / gyümölcsformákba öntöttük, amelybe friss gyümölcsdarabkák kerültek. A fagyasztóba téve 2-3 óra alatt elkészül.
Óvatosan fogyasszuk, mert nagyon hideg! Változatosan bármilyen idény jellegű gyümölccsel készülhet.
A joghurt teljes értékű fehérjeforrás, kalcium tartalma jelentős. A gyümölcsök közül áfonya és málna került bele, amelyek antioxidáns tartalma magas.
Az antioxidánsok, olyan főként szerves vegyületek, amelyek védenek a szervezetben keletkező ún. szabad gyökökkel szemben. Részt vesznek a szív-, érrendszeri betegségek, rák, diabetes elleni védelemben; öregedést késleltető hatásúak; vérnyomás-csökkentő-, érvédő hatású; gyulladásgátló; idegrendszer-védő hatású.
Készítsünk a gyerekekkel, akár turmixolt gyümölcsökből jégkását is! Ötletre fel!
A torkukra vigyázzunk, óvatosan fogyasszák!
Dormánné Szabó Brigitta dietetikus