A cékla az egyik legegészségesebb idényzöldségünk.👇

A cékla, mint "szuperélelmiszer"

🩷Magas az élelmi rost tartalma-segíti az emésztést, a koleszterinszint csökkentését.
🩷Jelentős C-vitamin-, folsav- és vasforrás-segíti a vérképzést, immunrendszer erősítő hatású.
🩷Magas a magnézium tartalma-szív-érrendszervédő hatású, támogatja az izomműködést.
🩷Magas az antioxidáns tartalma-immunrendszer erősítő hatású, szív-érrendszervédő, csökkenti a daganatos betegségek kialakulásának rizikóját, gyulladáscsökkentő hatású.
🩷Magas nitráttartalmú-állóképesség fokozó hatású fizikai aktivitás esetén.
🩷Alacsony az energia-és szénhidráttartalma-jól beilleszthető a fogyókúra és a diabétesz étrendjébe.
100 g energiatartalma 31 kalória
szénhidrát 5,9 g

Fogyaszd a céklát nyersen céklalé, saláta formájában, levesként, mártásként, köretként, zöldségcsipszként, sütemény alapanyagként!

Jó egészséget!🫶

Dormánné Szabó Brigitta, dietetikus 👩‍💻