Egy korábbi blog bejegyzésemben a cukkini táplálkozás élettani hatásairól írtam.
Most hoztam egy finom, egészséges receptet is, amely könnyen elkészíthető és fontos tápanyagokat tartalmaz a szervezet számára.

Cukkinis spagetti mozzarellával

A cukkinit megmostam, csíkokra vágtam, wokban kevés olajon megpároltam, ízesítettem kevés sóval, petrezselyemzölddel. Amikor már félig megpuhult, zsírszegény / 10 %-os / főzőtejszínt öntöttem hozzá és lassú tűzön néhány percig kiforraltam.

Köretként durum spagettit / tojásmentes / használtam és mozzarella light golyóval, paradicsommal tálaltam.

A cukkini magas rost- és víztartalmú; számos vitamin és ásványi anyag forrása. A csökkentett zsírtartalmú tejszín és mozzarella fontos kalcium forrás és teljes értékű, komplett fehérjét tartalmaz. A spagetti fontos szénhidrátforrás és jelentős B-vitamin tartalmú. A paradicsom  jelentős C-vitamin, ß-karotin, likopin és kálium forrás. A petrezselyemzöld szintén magas C-vitamin tartalmú.

Könnyű, nyári étel, amely tejszín nélkül is elkészíthető, abban az esetben figyelni kell a komplettálásra / állati eredetű termékek / zsírszegény sajt, húsok, tejföl, joghurt, sonkafélék; tojás felhasználásával.

Jó étvágyat kívánok!

Dormánné Szabó Brigitta