Immáron 25. éve dietetikusként segítek a hozzám fordulóknak. Az utóbbi 2 évben sport-specifikus dietetikusként szabadidő- és versenysportolókkal is foglalkozok.

Dietetikus receptre?

Forrás: pixabay.com

Úgy hiszem soha nem volt még ilyen nehéz a szakmát képviselni, amikor hemzseg az Internet” jobbnál jobb” táplálkozási tanácsoktól és önjelölt táplálkozási tanácsadóktól.

A szomszédasszony, a rokonok, táplálkozási tanácsadók, a személyi edzők, de még sajnos az egészségügyi társszakmákban dolgozó kollegák, nem kompetens személyek is sokszor nem megfelelő utasításokkal látják el a klienseket, pácienseket.

 

A járóbeteg ellátásban is lehetőség van dietetikust alkalmazni TB alapon, felelős szakemberek megtalálják a lehetőséget.

Sokszor még akkor sem jut el a páciens a dietetikushoz, ha kötelező a szakrendelésen belül az ellátása.

A dietetikus olyan táplálkozástudományi szakember, aki az egyetemen 4 éven keresztül tanulja az elméleti és szakmai tantárgyakat, gyakorlati képzéseken vesz részt.

Fogyókúrával, roborálással kapcsolatban, az egyes betegségeknek megfelelő diéták összeállításával, étrendek tervezésével kizárólagosan dietetikus szakember foglalkozhat !!!

Én nemet mondok a „kóklerekre „, Ti mit gondoltok erről?

Neked volt már lehetőséged eljutni, az orvosod elküldött már dietetikushoz ?
Remélem igen!

A szakmát képviselve:

Dormánné Szabó Brigitta, dietetikus, sport-specifikus dietetikai szakember 👩