A téli időszakban a meghűléses betegségek megelőzésében kiemelten fontos szerepet játszik a változatos táplálkozás.
Forrás: www.pixabay.com
A téli időszakban a meghűléses betegségek megelőzésében kiemelten fontos szerepet játszik a változatos táplálkozás.
Az OKOSTÁNYÉR alapján a felnőtt, magyar lakosság számára ajánlott a napi 4-5 alkalommal történő gyümölcs, zöldség fogyasztás változatos formában.
A kiegyensúlyozott táplálkozás fedezi a szervezet számára szükséges makro- és mikrotápanyagokat.
A mikrotápanyagok közé tartoznak a vitaminok, amelyek energiát nem adó tápanyagok.
A C-vitamin a vízben oldódó vitaminok közé tartozik. A felfedezése Szent-Györgyi Albert nevéhez fűződik, aki zöldpaprikából izolálta . A felfedezése miatt 1934-ben Nobel-díjra jelölték, amelyet 1937-ben kapott meg.
A C-vitamin szerepe a szervezet működésében:
túlzott bevitel vesekőképződésre hajlamosíthat
Táplálkozz változatosan, ügyelj a szervezeted egészségére télen is
Dormánné Szabó Brigitta, dietetikus