A rost-, a vitamin-, az ásványi anyag bevitel természetes úton biztosítható a szervezet számára az idényjellegű gyümölcsök fogyasztásával.

A hónap gyümölcse a cseresznye

Forrás: canva.com

A nyár szerencsés évszak, hiszen bővelkedik zamatos, finom terményekben.

Egyél cseresznyét akár frissen, smoothie, gyümölcssaláta, mártás, édesség, sütemény formájában!

👇

🍒Gazdag C-vitamin forrás-immunrendszer erősítő, segíti az érfalak védelmét

🍒Bővelkedik ásványi anyagokban- nátrium, kálium, kalcium, foszfor,vas- vesebetegségben szenvedők óvatosan fogyasszák, a napi ajánlott ásványi anyag figyelembevételével
🍒Jelentős antioxidáns tartalmú- immunerősítő, érvédő hatású; csökkenti a daganatos, szív-érrendszeri betegségek, diabétesz kialakulásának kockázatát, gyulladáscsökkentő hatású
🍒Élelmi rostban gazdag-támogatja az emésztést, segít az egészséges bélflóra felépítésében
🍒100 g gyümölcs 60 kalóriát, 14 g szénhidrátot tartalmaz

Gyulladáscsökkentő-, érvédő- , neuroprotektív hatású pl. csökkenti az Alzheimer kór kialakulásának kockázatát.

Fogyaszd változatosan gyermekkorunk kedvenc gyümölcsét!

Dormánné Szabó Brigitta, dietetikus👩