A rost-, a vitamin-, az ásványi anyag bevitel természetes úton biztosítható a szervezet számára az idényjellegű gyümölcsök fogyasztásával.
Forrás: canva.com
A nyár szerencsés évszak, hiszen bővelkedik zamatos, finom terményekben.
Egyél cseresznyét akár frissen, smoothie, gyümölcssaláta, mártás, édesség, sütemény formájában!
Gazdag C-vitamin forrás-immunrendszer erősítő, segíti az érfalak védelmét
Bővelkedik ásványi anyagokban- nátrium, kálium, kalcium, foszfor,vas- vesebetegségben szenvedők óvatosan fogyasszák, a napi ajánlott ásványi anyag figyelembevételével
Jelentős antioxidáns tartalmú- immunerősítő, érvédő hatású; csökkenti a daganatos, szív-érrendszeri betegségek, diabétesz kialakulásának kockázatát, gyulladáscsökkentő hatású
Élelmi rostban gazdag-támogatja az emésztést, segít az egészséges bélflóra felépítésében
100 g gyümölcs 60 kalóriát, 14 g szénhidrátot tartalmaz
Gyulladáscsökkentő-, érvédő- , neuroprotektív hatású pl. csökkenti az Alzheimer kór kialakulásának kockázatát.
Fogyaszd változatosan gyermekkorunk kedvenc gyümölcsét!
Dormánné Szabó Brigitta, dietetikus