Forrás: egeszsegdietetika.hu
Összetevők:
450 g liszt
160 g szobahőmérsékletű vaj
135 g cukor
2 db tojás
60 g tejföl
1 cs. sütőpor
csipet só
Töltelék:
8 db alma
1 kiskanál fahéj
1 evőkanál búzadara
Az összetevőket jól összedolgozzuk, kétfelé osztjuk, fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük.
Az almát meghámozva lereszeljük , rászórjuk a fahéjat.
A tészta egyik felét kinyújtva a tepsibe helyezzük, megszúrkáljuk villával és a sütőben 180 fokon kb. 8-10 percig elősütjük.
A búzadarával megszórjuk, a kinyomkodott almát ráhelyezzük, majd a kinyújtott másik tésztalappal befedjük, szintén megszúrkáljuk villával és a felvert tojással megkenjük.
Kb. 30-40 percig sütjük.
Kevesebb cukrot tettem bele, mint az eredeti receptbe, az alma természetes gyümölcscukor tartalma ellensúlyozta.
Készíts egészséges gyümölcsös süteményeket!
Dormánné Szabó Brigitta, dietetikus