Hozzávalók 2 főre:
– 500 g brokkoli
– 20 g vaj
– só, bors, őrölt szerecsendió ízlés szerint
– frissen facsart citromlé
A megmosott brokkolit szedd rózsáira, a szárát vágd apróra.
A felmelegített vajon pirítsd meg a felaprított vöröshagymát, fűszerezd és tedd hozzá a brokkoli szárat , a brokkoli rózsa felét és öntsd fel 600 ml vízzel.
Miután megpuhult turmixold össze. Tedd vissza a főzőedénybe, add hozzá a félretett brokkoli rózsákat, ízesítsd szükség szerint, adj hozzá kevés citromlevet és főzd puhára. Ha szükséges kevés keményítővel sűrítheted, én nem tettem hozzá.
Fördős Zé receptje
Fogyókúrában és cukorbetegségben is fogyasztható.
1 adag energia-és tápanyagtartalma:
Energia: 130 kalória
Fehérje: 8 g
Zsír: 8,5 g
Szénhidrát: 5,5 g
Jó étvágyat kívánok!
Dormánné Szabó Brigitta, dietetikus