A Buddha-tál főként a vegán étrenden élők táplálkozásának része.
Bárki egyszerűen elkészítheti számos változatát, néhány összetevőre kell figyelni az összeállítása során.
Tartalmazzon:
– gabonafélét / rizs, hajdina, köles, bulgur, kuszkusz, quinoa… /
– bab-, borsó-, lencsefélét / gazdag növényi fehérje forrás /
– friss, vagy főtt, párolt zöldségeket, növényi csírát
– magvakat
– növényi olajat
– fűszereket
– növényi alapú zöldségkrémet
A vegán étrend követése során figyelni kell az alapanyagok gondos megválogatásával az optimális tápanyag-, vitamin-, ásványi anyag bevitelre.
A Buddha-tál arról kapta a nevét, hogy Buddha a nap folyamán adományként összegyűjtött terményekből , a nap végén tiszta , egészséges ételeket fogyasztott.
A Buddha-tálnak ma már számos fajtája ismert, állati eredetű termékekkel is bővíthető.
Az enyém teljesen egyszerűen készült bulgur, fehérbab, uborka, paradicsom, salátakeverék, bébispenót és tökmag felhasználásával.
Jó kísérletezést!
Dormánné Szabó Brigitta, dietetikus