- Egy sütőserpenyőben, wokban hevíts vajat, sütőmargarint, olajat.
- Keverj bele kevés lisztet , pirítsd át, önts hozzá tejet /1,5 %/, forrald ki, ízesítsd tetszés szerint és reszelt sajtot beletéve készíts mártást.
- Közben forró, sós vízben főzz ki tésztát, miután elkészült és leszűrted, keverd a mártáshoz.
- Végy egy közepes cukkinit, mosd meg, én meg is hámoztam, reszeld le és enyhén sózd be. 5-10 perc állás után nyomkodd ki a nedvességet belőle és keverd a tésztás mártáshoz, párold át.
- Végül szórd meg a készétel tetejét reszelt sajttal, én betettem a sütőbe még egy kicsit pirulni.
Készítheted gluténmentesen, gluténmentes tésztával, rizsliszttel, kukoricaliszttel, kukoricakeményítővel; laktózmentes tejjel, sajttal, margarinnal, vajjal; vagy növényi rizsitallal, növényi sajttal / Vegajo sajt, Violife sajt /, vegán margarinnal.
Jó étvágyat!
Dormánné Szabó Brigitta, dietetikus