Sokszor dilemma , hogy mi kerüljön az asztalra, ami könnyen elkészíthető és egészséges is.
Forrás: egeszsegdietetika.hu
Én egy egyszerű húsmentes / a fenntarthatóság jegyében / ételt készítettem.
A cukkinit megmosva, feldarabolva olajban megpároltam kevés natúr ételízesítővel.
A barna rizst megfőztem kevés sóval.
A köretet és a cukkini feltétet gazdagítottam cottage cheese-vel és amarántpehellyel.
A cottage cheese jó minőségű, állati eredetű fehérje forrás; gazdag kalciumban.
A cukkini jelentős vitamin-és ásványi anyag forrás, könnyen emészthető rostot tartalmaz.
A barna rizs fontos B-vitamin forrás és rostban gazdag.
Az amaránt gluténmentes álgabona, szintén gazdag vitamin- ásványi anyagokban, fontos növényi fehérje forrás.
A későbbiekben még fogok róla írni.
Könnyed napot kívánok!
Dormánné Szabó Brigitta, dietetikus