A cékla táplálkozás-élettani jelentőségéről a korábbiakban írtam, íme két céklából készült szuper étel 👇

Hétvégi céklás finomságok👌

Céklakrém:❤️

Összetevők:
3 db közepes cékla
200-250 g mascarpone
1 nagyobb gerezd fokhagyma
bors

A céklát megtisztítottam, meghámoztam, majd sós lében megfőztem. Sütőben is megsütheted.
Miután megpuhult a többi összetevővel átturmixoltam, és kész is a kenhető finomság!

Céklasaláta💚

Összetevők:
3 db közepes cékla
200-250 g feta sajt
friss petrezselyemzöld

A céklát megmostam, meghámoztam, alufóliába csomagoltam, majd 200 fokon a sütőben puhára sütöttem.
Miután elkészült felkockáztam, a feldarabolt fetával és a megmosott, felaprított petrezselyemzölddel összekevertem.
Lehetett volna öntettel készíteni, de én most egyszerűen, az élelmiszerek természetes ízét választottam.

Készítsd el bármely receptet és jó étvágyat hozzá!🫶

Dormánné Szabó Brigitta, dietetikus 💁‍♀️