A cékla táplálkozás-élettani jelentőségéről a korábbiakban írtam, íme két céklából készült szuper étel
Forrás: egeszsegdietetika.hu
Céklakrém:
Összetevők:
3 db közepes cékla
200-250 g mascarpone
1 nagyobb gerezd fokhagyma
bors
só
A céklát megtisztítottam, meghámoztam, majd sós lében megfőztem. Sütőben is megsütheted.
Miután megpuhult a többi összetevővel átturmixoltam, és kész is a kenhető finomság!
Céklasaláta
Összetevők:
3 db közepes cékla
200-250 g feta sajt
friss petrezselyemzöld
A céklát megmostam, meghámoztam, alufóliába csomagoltam, majd 200 fokon a sütőben puhára sütöttem.
Miután elkészült felkockáztam, a feldarabolt fetával és a megmosott, felaprított petrezselyemzölddel összekevertem.
Lehetett volna öntettel készíteni, de én most egyszerűen, az élelmiszerek természetes ízét választottam.
Készítsd el bármely receptet és jó étvágyat hozzá!
Dormánné Szabó Brigitta, dietetikus