Karácsonyig még elkészülhet.🙂

Mézeskalács

Recept:👇

 -10 dkg olvasztott vajat, 4 evőkanál mézzel keverj össze

– 4 egész tojást, 20 dkg cukorral / édesítőszer /, fél zacskó mézes fűszerkeverékkel 3-4 percig turmixolj habosra
– 60 dkg lisztet 1 teáskanál szódabikarbónával , csipet sóval egy nagy tálban keverj össze , majd az előzőekkel összedolgozva gyúrd 5-10 percig
– pihentesd a tésztát fél órát a hűtőben

– ezután nyújtsd 4-5 mm vastagságúra, szúrd ki formákkal és tepsiben sütőpapírra helyezve süsd 7-8 percig

Finom, puha mézeskalács!👌

– 100 g vaj
– 60 g negyedannyi édesítőszer
– 300 g mascarpone

 

Jó étvágyat hozzá! ❤️

Dormánné Szabó Brigitta, dietetikus