Készíts padlizsánból laktató, teljes értékű, mégis kalóriaszegény pizzát.
Forrás: egeszsegdietetika.hu
- Végy egy közepes padlizsánt, mosd meg, törölgesd meg és szeleteld fel ujjnyi vastagságúra.
- A tepsit béleld ki sütőpapírral, helyezd rá a padlizsán szeleteket, sózd meg, tegyél rá felszeletelt mozzarellát, fűszerezd meg oregánóval, kakukkfűvel, tegyél a tetejére szeletelt paradicsomot, sózd újra, majd locsold meg kevés olívaolajjal.
- Süsd 200 fokon 30 percig, amíg a mozzarella is kezd pirulni.
- Végül díszítsd , megmosott , friss bazsalikomlevéllel.
Fogyaszthatod bármelyik étkezésre, ebédhez tálalj hozzá gabonaköretet.Jó étvágyat!
Dormánné Szabó Brigitta, dietetikus