a fókuszban, még mindig toplistás nálam. Használd ki a tavaszi spárga dömpinget és készíts változatos ételeket!
.
Forrás: egeszsegdietetika.hu
Forrás: egeszsegdietetika.hu
Serpenyőben hevíts olívaolajat , tedd rá a felszeletelt spárgát, ízlés szerint ízesítsd és egy kevés vízzel párold puhára.
Én egy kis mennyiséget leturmixoltam és összeforraltam a puhára párolt spárgával, önmagával sűrítettem.
Lobogó, sós, forró vízben főzd meg a spagettit al dente, majd tálald és végül apróra tépkedett petrezselyemzölddel szórd meg!
Spárga-eper saláta
A spárga fás szárát vágd le, hámozd és mosd meg, aprítsd fel.
Blansírozd / vízben , 1 evőkanál cukorral , kevés sóval, fél citrom levével főzve, majd hideg vízben lehűtve / és a megpucolt, megmosott, negyedbe vágott eperrel keverd össze, hűtsd le!
Én még fetasajttal fogom megszórni.
Jó étvágyat!
Dormánné Szabó Brigitta, dietetikus