a fókuszban, még mindig toplistás nálam. Használd ki a tavaszi spárga dömpinget és készíts változatos ételeket!

.

🥘Spárga spagetti 👇

A spárga fás szárát vágd le, hámozd meg, mosd meg és szeleteld fel.

Serpenyőben hevíts olívaolajat , tedd rá a felszeletelt spárgát, ízlés szerint ízesítsd és egy kevés vízzel párold puhára.
Én egy kis mennyiséget leturmixoltam és összeforraltam a puhára párolt spárgával, önmagával sűrítettem.

Lobogó, sós, forró vízben főzd meg a spagettit al dente👌, majd tálald és végül apróra tépkedett petrezselyemzölddel szórd meg!

🍓Spárga-eper saláta 👇

A spárga fás szárát vágd le, hámozd és mosd meg, aprítsd fel.

Blansírozd / vízben , 1 evőkanál cukorral , kevés sóval, fél citrom levével főzve, majd hideg vízben lehűtve / és a megpucolt, megmosott, negyedbe vágott eperrel keverd össze, hűtsd le!

Én még fetasajttal fogom megszórni.

Jó étvágyat!🙂

Dormánné Szabó Brigitta, dietetikus 👩‍💻