Összetevők:
– 5 dkg vaj
– 20 dkg tejföl
– 50 dkg mascarpone
– 4 dkg sztívia-eritrit
– 4 dkg étkezési keményítő
– 4 db tojás
– áfonya
A zabkekszet összeaprítottam, a megolvasztott vajat hozzákevertem és a sütőpapírral kibélelt, kivajazott közepes tortaforma aljába nyomkodtam.
Előmelegített sütőben, 180 fokon /alsó-felső/, kb. 10 percig sütöttem.
A krémsajtot a tejföllel, édesítővel összekevertem, a tojásokat egyenként hozzátettem és a végén a keményítővel összedolgoztam. Ízlés szerint gyümölcs, citrom, mazsola hozzákeverhető.
A masszát a süteményalapra kentem és 1 órát sütöttem.
Kihűlve , a hűtőbe tettem egy éjszakára, másnap tálaltam.
Kb. 10 szelet
1 szelet tápanyagtartalma:
375 kalória
5, 5 g fehérje
31,6 g zsír
16,7 g szénhidrát
Nagyon finom, érdemes kipróbálni!
Dormánné Szabó Brigitta , dietetikus