Ha már az antioxidánsokról írtam az előző bejegyzésben.🙂

 


Összetevők:
– 15 dkg almás zabkeksz
– 5 dkg vaj
– 20 dkg tejföl
– 50 dkg mascarpone
– 4 dkg sztívia-eritrit
– 4 dkg étkezési keményítő
– 4 db tojás

– áfonya

A zabkekszet összeaprítottam, a megolvasztott vajat hozzákevertem és a sütőpapírral kibélelt, kivajazott közepes tortaforma aljába nyomkodtam.

Előmelegített sütőben, 180 fokon /alsó-felső/, kb. 10 percig sütöttem.
A krémsajtot a tejföllel, édesítővel összekevertem, a tojásokat egyenként hozzátettem és a végén a keményítővel összedolgoztam. Ízlés szerint gyümölcs, citrom, mazsola hozzákeverhető.
A masszát a süteményalapra kentem és 1 órát sütöttem.
Kihűlve , a hűtőbe tettem egy éjszakára, másnap tálaltam.

Kb. 10 szelet

1 szelet tápanyagtartalma:

375 kalória
5, 5 g fehérje
31,6 g zsír

16,7 g szénhidrát

Nagyon finom, érdemes kipróbálni!👌

Dormánné Szabó Brigitta , dietetikus