Az egészséges táplálkozás ezekben a hónapokban is kiemelten fontos, szülőként-nagyszülőként figyelj, hogy ne „vacakságok ” kerüljenek a gyerekek napi étrendjébe!
Az évszak előnye, hogy a zöldség-, gyümölcs repertoár gazdag, természetes úton biztosíthatjuk a szervezet számára szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat.
A meleg időnek megfelelően könnyű levesek, zöldséges ételek, saláták készíthetők sovány, grill, párolt húsokkal ; zöldségpüréket / karfiolpüre, brokkolipüre… / készíthettek köretként; rakott, töltött zöldségekkel színesíthető az étrend.
A tej, tejtermék napi fogyasztása fontos a fehérje-és kalcium bevitel miatt, viszont figyelj, hogy a melegben mindig legyenek hűtve a tojásételekkel együtt, hogy elkerüljük az ételmérgezést!
A napi folyadékbevitel / 2-2,5 l / főként tiszta víz legyen, a gyerekek szervezetét fokozottan veszélyeztetheti a kiszáradás!
Jó pihenést, tartalmas szünetet kívánok Mindenkinek!
Dormánné Szabó Brigitta, sport-specifikus dietetikus